service portaal

 • 21
  Jun '16
 • Laatst bijgewerkt: 18 juli 2016 om 9:24 uur.

  Vannacht is het zover! Site by site verhuist haar servers van het datacentrum Easynet Schiphol Rijk naar het datacentrum Evoswitch in Haarlem. Dit heeft eventueel consequenties voor klanten, misschien heeft u hier vragen over. Onderstaand daarom alvast antwoord(en) op de belangrijkste vragen.

  ‘Wat doet Site by Site als hosting provider’

  Site by Site is niet alleen een internetbureau dat websites en webshops realiseert maar is zelf ook hostingprovider. Een hostingprovider is een bedrijf dat er voor zorgt dat producten zoals software, websites en webshops, maar ook mail, via het internet toegankelijk zijn. Dit werkt middels servers. Deze servers worden door Site by Site met het internet verbonden en natuurlijk ook onderhouden en up-to-date gehouden.

  ‘Waarom deze verhuizing’

  Op dit moment maakt Site by Site — voor de verbinding van haar servers — gebruik van het datacenter van Leaseweb, welk is ondergebracht bij Easynet te Schiphol Rijk.  Omdat Leaseweb deze verbindingsfaciliteit ook vanuit Evoswitch in Haarlem levert maar ook omdat Site by Site het hoogste serviceniveau wil blijven garanderen, is er besloten om te kiezen voor deze nieuwere, verbeterde maar ook groenere locatie Evoswitch.

  ‘Hoe gaat de verhuizing in zijn werk’

  Vannacht zal Site by Site haar servers dus verhuizen. Wegens het fysieke transport van de servers van Schiphol Rijk naar Haarlem zullen de servers enkele uren offline gaan. De planning is dat de servers maandagavond rond 21:00 uur worden uitgeschakeld en klaargemaakt voor transport. Na installatie in Haarlem zullen de servers tussen 0:00 en 4:00 uur ’s morgens weer online gezet worden. Het spreekt voor zich dat Site by Site deze migratie in de avond/nachturen heeft gepland waardoor u zo min mogelijk downtime zult ervaren.

  ‘Heeft dit gevolgen voor email of voor domeinnamen’

  Uiteraard is Site by Site inmiddels goed voorbereid om zo alles glad en soepel te laten verlopen. Voor klanten betekent dit dus nagenoeg geen gevolgen.  De domeinnamen, de adressen waarop u onze diensten bezoekt maar ook uw emailadres en webmail blijven onveranderd. Er kan hooguit een vertraging ontstaan bij het afleveren van mail in uw mailbox en in een enkel geval kan het zijn dat de afzenders een melding van vertraging ontvangen maar alle mail wordt echter gewoon afgeleverd!


  terug naar actueel